torsdag 27 februari 2014

Presenter

Plötsligt slog det mig, mamma har bloggat det, men JAG har ju inte bloggat det.. Mina födelsedagspresenter!

Bild lånad av Frisky Frog a.k.a. världens bästa mamma!
Jag är en sådan person som ofta får höra att jag är lite svår att köpa saker till, men för en gångs skull är jag säker på att min mamma visste precis vad hon skulle ge mig! Jag fick nämligen ett helt underbart stick-set bestående av den härliga väskan med frallan på, en tetra (också med fralla på) för mina projekt, en mindre väska fylld med allt möjligt smått och gott man kan behöva ha till hands när man stickar, en nålbok, ett fodral med virknålar i härliga färger, ett fodral fyllt med rundstickor och ett fodral med en massa strumpstickor. Kan ni tänka er vilken underbar sak att få för en nybliven garnnörd tillika fattig student? :) Att mamma sen lyckats kombinera favvofärgen röd, med favvomönstret zebra och favvohunden fralla gjorde ju inte saken sämre!

Av förklarliga skäl har jag inte hunnit testa riktigt allt än, men jag har ju gott om tid!
Tack igen mamsen! Kram

tisdag 25 februari 2014

Avbruten mosstickning


Eftersom mamma och jag numera har en gemensam hobby är jag ju självklart tvungen att apa efter henne ibland. Så när hon började sticka sockar i avbruten mosstickning efter att ha hittat inspiration både på ravelry och i bloggvärlden (exakt var har jag tyvärr inte koll på) så var jag inte sen att knycka garn ur hennes stash och börja på ett par själv! (Dock misstänker jag att jag utnyttjas för att få hennes garnekvation att se bättre ut utan att hon behöver sticka så mycket själv ;)) 

Snacka om rolig stickning! Jag spanar redan på garn till ett par tunnare i ljusa fina färger.. 
Till dessa har jag använt Online Supersocke (ränderna) och Impivaara Sukkalanka (det beiga). Det finns fortfarande ingen våg här hemma, så vad det gått åt förblir ett mysterium. 
Kram!

tisdag 11 februari 2014

Perfect match?


I höstas släppte Odd Molly tillslut sin knit jacket i enfärgat, till på köpet var den mosstickad, och kom i färgen Mid Red, habegäret väcktes omedelbart och som jag suktade.. När den äntligen blev min, i samma veva som jag stickade mina första sockar, kom jag på att jag självklart måste ha matchande röda sockar till min älskling! Och volanger skulle de ju ha också såklart.. Så jag köpte rött garn, Teetee Pallas, och satte igång.. Gissningsvis gick det åt 60-70 gram :)



De är stickade nerifrån och upp och volangen stickade jag direkt på!
Nedan ser ni "inspirationskoftan"

Bild lånad från Google
Efter en veckas sjukuppehåll är jag nu tillbaka på banan, och jag kan avslöja att ytterligare ett projekt avslutades när jag hade gott om tid i soffan, men det får ni se en annan dag!

söndag 2 februari 2014

Början

Dan för dopparedan. Kön på fynda var kilometerlång och mamma tyckte vi kunde passa på att ta en runda om garnet. Plötsligt låg det där, ett melerat sockgarn av det liite tjockare slaget. Färgerna var så fina och garnet så mjukt. Helt plötsligt hade jag lovat att försöka mig på ett par sockar och två nystan inhandlades, ett vinrött till mamma och ett jeansblått till mig. I ett antal år har jag stått emot alla hintar om att jag borde börja sticka, varit med på stickkafé för fikan och det trevliga sällskapets skull, men hela tiden stretat emot. Jag vet inte vad som flög i mig, och vill gärna skylla på att jag kokade i pälsjackan, men sanningen är att jag varit sugen länge nu.

Varför jag inte börjat tidigare? Försöker man inte så riskerar man inte att göra sig själv besviken.. Men jag började, och JAG KAN! Såhär en dryg månad efter första maskan kliar det i fingrarna efter att få ta upp stickorna när jag kommer hem från skolan och huvudet svämmar över med allt jag vill testa och göra :)


Första sockarna, som hade alla trådar fästa knappt två veckor efter start! Den som tittar nära ser att den högra, som är stickad först, är både mer ojämn och större än den vänstra. Nu bor jag i dem här hemma, och att de är lite olika gör mig ingenting, man måste ju börja någonstans. Garnet är Online Supersocke (med aloe vera och jojoba) och vad det gick åt har jag ingen aning om då jag saknar våg. Mönstret är mammas variant av tå upp-sockar som jag kommer nyttja mycket framöver :)

Här i bloggen kommer min alster dyka upp, kanske tillsammans med något kul jag gjort i skolan.. (Där jag ägnar mig åt designteknik och ritar klädmönster hela dagarna.)

Vi syns snart igen!
Kram